Slag om Arnhem - Informatie

Arneym’ besteedt slechts summiere aandacht aan de ‘Slag om Arnhem’. Tientallen andere sites bieden uitgebreide informatie aan over de gebeurtenissen in september 1944 en de daaropvolgende gevolgen voor Arnhem.
In de onderstaande selectie van sites is het uitgangspunt de ‘Slag om Arnhem’ en minder de operatie ’Market Garden’ waarvan ‘Arnhem’ een onderdeel was. Via de ‘linkpagina’s’ van onderstaande sites vindt u nog meer sites over de ‘Slag om Arnhem’.

Airborne Museum ‘Hartenstein’
Veel informatie, foto’s, verhalen, kaarten en links. Docenten en leerlingen kunnen gratis materiaal voor werkstukken en lesbrieven downloaden.

Market Garden - Mijn Gelderland
De site ‘Mijn Gelderland’ is dé toegang voor het historische erfgoed in Gelderland.
Klik binnen Thema’s op Oorlog en dan binnen Tweede Wereldoorlog op Operatie Market Garden. Je krijgt een overzicht van de slag, links, foto’s interactieve kaarten.
De webpagina’s over de Arnhemse ‘Freedom Trail’ geven zeer gedetailleerde informatie over de slag.

Gelderland 1940-1945
Een toegangssite tot de Tweede Wereldoorlog in Gelderland van de Bibliotheek Arnhem (Gelderland Bibliotheek) en het Gelders Archief. Met informatie over archieven, afbeeldingensites en nog veel meer.

Market Garden – De Gelderlander
Een site met van dagblad De Gelderlander met een goed overzicht van de operatie. Met interactieve kaart, ooggetuigenverslagen, enzovoorts. Het overzicht is handig voor een scholierenwerkstuk.

Operatie Market Garden
Nederlandstalige site met informatie en veel kaarten.

Arnhem spookstad
Ooggetuigen doen hun verhaal op een uitgebreide site over de gebeurtenissen in Arnhem 1944-1945.

Engelstalige sites

The Battle of Arnhem
Zeer uitgebreide site over de Slag om Arnhem met alles wat je maar wenst.


(C) 2005 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken