Leven in de jaren zestig

Hoe zag het dagelijkse leven er in Arnhem rond 1965 uit?
Arnhemmers vertellen over het leven in 'hun' stad.
Gebruik voor uw herinnering het contactformulier.

Uitgaan in Club 77


Uitgaan in Club 77

December 1966,
Ook in deze tijd is de Korenmarkt al een plaats om uit te gaan. Er waren zogenaamde 'danslokalen', waar mensen stijldansten. Maar de wat hippere jongeren van toen gingen naar een heuse 'dancing', waar rock en roll werd gespeeld. Zo ook mijn 22-jarige vader, als jonge militair gelegerd in Arnhem, ging hij op een winteravond in Club77 aan de Pauwstraat kijken en dansen. Als voormalig Rock en Roll-kampioen van Limburg kon hij uren op de dansvloer staan en genieten.
Mijn moeder Betsy was er ook met een vriendin. De op dat moment 20-jarige blonde bibliothecaresse zag Theo staan en was meteen onder de indruk. Ze raakten aan de praat en het klikte.
Enkele dagen erna spraken ze weer af, nu in een Grand Cafe vlak naast het Centraal Station van Arnhem. Hoewel mijn vader toen een uur te laat kwam (en er nog geen sms bestond!), wachtte mijn moeder geduldig. Een jaar later trouwden ze in De Steeg (Rheden) en ze kregen 2 dochters. In december 2007 zijn ze 40 jaar gelukkig getrouwd!
In Arnhem hebben ze nooit gewoond, want mijn vader werd in Ede gelegerd en daar gingen we wonen.
Club77 is in de loop der jaren veel verschillende horecagelegenheden geweest. Het is anno oktober 2007 Mexicaans Restaurant 'Amigo' (Pauwstraat 14).

Lieke
(volledige naam en adres bekend bij redactie Arneym)


(C) 2005 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken